Beschikbaarheid

Chalets

Vakantiehuizen

Snel zoeken en boeken

 

stedentrip Salzburg

Een stedentrip Salzburg combineert elegantie en historie

Liefhebbers van architectuur en geschiedenis kunnen hun geluk niet op in Salzburg. Deze Oostenrijke stad veroverde een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO door haar binnenstad in barokke stijl. Ook is het wereldberoemd als geboorteplaats van Mozart. Wellicht wandel je tijdens een stedentrip in Salzburg wel in de voetsporen van de befaamde componist.

Comfortabele accommodaties

Salzburg is met ongeveer 148.000 de vierde grote stad van Oostenrijk. Het ligt in de regio Salzburg, op ongeveer 145 kilometer van de Duitse stad München. Vanuit Nederland vlieg je onder andere met Transavia en Easyjet in ongeveer 1.5 uur naar deze Duitse stad. Het is fijn om na een dagje slenteren even bij te kunnen komen in een comfortabel hotel. Die heeft Salzburg gelukkig genoeg. Een aanrader is bijvoorbeeld ‘NH Salzburger City’. Deze accommodatie ligt midden in het centrum, zodat je slechts een paar minuten hoef te lopen naar interessante bezienswaardigheden.

Elegante stad vol historie

Salzburg staat bekend om haar elegantie en heeft een binnenstad vol gebouwen in barokstijl en historische bezienswaardigheden. Aan prachtige kerken en kloosters heeft het dan ook geen gebrek. Bewonder tijdens een weekendje Salzburg bijvoorbeeld de Salzburger Dom. Dit monument, gelegen aan de voet van de Festungberg, stamt uit 1611. Op slechts enkele minuten lopen van de Salzburger Dom bevindt zich bovendien de Franziskanerkirche. Haar geschiedenis gaat terug tot 1408, en is daarmee een van de oudste kerken van Oostenrijk. De prachtige architectuur in barokstijl maakt ook dit monument een bezoek waard tijdens een stedentrip in Salzburg.

Winkelstraat vol versieringen

Naast een lesje geschiedenis en architectuur leent Salzburg zich ook uitstekend voor een middag ontspanning. Een van de bekendste winkelstraten in de stad is de ‘Getreidestrasse’. Hier vind je talloze kledingzaken van hoge kwaliteit, hoewel het soms best prijzig kan zijn. Ook kleine boetiekjes en souvenirwinkeltjes ontbreken niet. Uiteraard komt ook in deze straat de geschiedenis terug. De Getreidestrasse staat onder andere bekend om haar sierlijke uithangborden, die je in bijna geen enkele stad meer tegenkomt. Ook de eeuwenoude huizen en binnenplaatsen zijn rijkelijk versierd. Bijzonder feitje: op huis nr. 9 kwam in 1756 de wereldberoemde componist Mozart ter wereld.