Beschikbaarheid

Chalets

Vakantiehuizen

Snel zoeken en boeken

 

Op de skies in de Alpen van Oostenrijk

Oostenrijk is een land gelegen in het midden van Europa. Het land grenst aan Duitsland en Tsjechië in het noorden, in het westen aan Zwitserland, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en tot slot aan Slovenië en Italië in het zuiden. De Alpen liggen voor een groot gedeelte in Oostenrijk. Maar liefst 75% van het land behoort tot dit natuurgebied. Het is dan ook een aantrekkelijke wintersportbestemming voor veel Nederlanders. Ook andere Europeanen komen graag naar dit land. Het is dan ook een belangrijk Europees toeristencentrum tijdens de wintersportmaanden. Je kunt hier onder andere skiën, langlaufen, snowboarden of wandelen door de prachtige bergen. Tijdens je wintersport is het dus volop genieten geblazen in het Midden-Europese land.

Klimaat en beste reistijd

Je kunt het beste reizen naar Oostenrijk in de periode december tot en met april. In deze maanden is het koud en kun je prima de wintersport beoefenen. In de zomer is het ook mogelijk om te skiën op de gletsjers.

Skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk wordt vaak gezien als het land waar men graag komt voor de wintersport. Het land heet daarom ook oneindig veel prachtige skigebieden. Hieronder lees je over enkele populaire skigebieden in het Midden-Europese land.

Hall Wattens, Tirol

In Tirol kun je terecht bij Hall Wattens, een prachtig skigebied in het hart van Tirol. Je kunt hier allerlei leuke activiteiten beoefenen, waaronder rodelen, skiën, sneeuwschoenwandelen en genieten van de après-ski. Het gebied wordt prachtig omgeven door bergen en je kunt er genieten van een mooi uitzicht. Eén van de langste afdalingen van Tirol vind je ook hier.

Ellmau

In Ellmau heb je de meeste kans op sneeuw. Het is een gezellig Oostenrijkse dorpje die populair is bij de Nederlanders. Vooral rondom de schoolvakanties komen hier veel landgenoten. Het dorpje heeft van alles: leuke winkels, goede restaurants en een prachtige kerk. Tijdens je wintersport kun je dus genieten van allerlei goede voorzieningen. Je kunt hier leuk skiër op de pistes en het is zowel geschikt voor de beginnende als de ervaren skiër. Er is een rodelbaan aanwezig van maar liefst 4,5 kilometer. Deze is verlicht, dus je kunt er zowel overdag als in de avond terecht.

Mayrhofen

Mayrhofen is een prachtig skigebied op een hoogte van 630 meter. Het heeft een levendig centrum en het is hier dan ook erg gezellig. Er zijn voldoende liften aanwezig en de sneeuwmachines zorgen voor een hoge sneeuwzekerheid. Het is zowel populair onder skiërs als snowboarders. Eén van de steilste hellingen van Oostenrijk bevindt zich in dit gebied. Professionele wintersporters kiezen daarom ook vaak voor dit gebied. Beginnende skiërs en kinderen kunnen terecht bij Funslope Ahorn. Dit een veilig, afgebakend skiterrein voor beginners. Het skigebied is goed bereikbaar en is ook een leuke après-skibestemming.

Vervoer

De wintersportbestemmingen in Oostenrijk zijn prima met de auto te bereiken. Als alternatief kun je ook kiezen voor een busreis. Steeds meer reisorganisaties bieden een complete reis aan, waar zelfs de busreis bij inbegrepen is. Ook de skipas en andere benodigdheden voor je reis zijn bij het totale pakket inbegrepen